PEUGEOT 308 SW

PEUGEOT 308 SW HYBRID И 308 SW:
КАРАВАН СО МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ ИЛИ PLUG-IN ХИБРИД

Заборавете на стереотипите и уживајте во секој момент зад управувачот во новиот PEUGEOT 308 SW. Инспирирајте се од неговиот оригинален и смел дизајн и од новите технологии со кои е опремен, дизајнирани да го подобрат искуството при возење.
Откријте ја филозофијата на PEUGEOT „моќта на изборот“ i

Можност да изберете помеѓу бензин/дизел и електричен мотор, за кои се достапни и специјални услуги
, односно можноста слободно да го изберете идеалниот мотор за Вашиот нов PEUGEOT 308 SW: бензин, дизел или plug-in хибрид.

Дизајн

ИНТЕНЗИВЕН И УНИКАТЕН КАРАВАН

Со новото лого на PEUGEOT во центарот на новата вертикална решетка, новиот PEUGEOT 308 SW го претставува својот моќен став, нагласен со продолжениот капак на мотор и ветробранско стакло, повлечено наназад.
Смелите пропорции, експресивиот и остар стил, сензуалниот дизајн, откриваат наметлив и уникатен карактер, подготвен да ги предизвика стереотипите без да се одземе од практичностa и модуларностa. Навестувајќи за компактна и дарежлива конструкција, неговата елегантна силуета црта атлетски и мачкасти линии, елегантно истакнати со хромирани елементи, префинет светлосен потпис и ново лого.

1 / 5
ЕЛЕГАНТНИ ПРЕДНИ СВЕТЛА

Новиот PEUGEOT 308 SW го носи префенетиот светлосен потпис на брендот, редизајниран со Full LED предни светла i

Full LED предните светла со Matrix LED технологија се достапни како стандард кај GT и GT Pack нивоата на опременост, а останатите нивоа се опремени со ECO LED предни светла
со PEUGEOT Matrix LED i
Автоматско прилагодување на насоката на предните светла овозможувајќи да возите со вклучени долги светла
технологија за поедноставно возењето ноќе. Поврзаните дневни светла i
Дневни светла кои се вклучуваат автоматски штом се стартува возилото
во форма на заби го нагласуваат мачкастиот изглед на новиот PEUGEOT 308 SW.

PEUGEOT i-COCKPIT®


БОГАТА ТЕХНОЛОШКА ОПРЕМА ЗА ИНТУИТИВНО И ВОЗБУДЛИВО ИСКУСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕ

Преземете ги контролите врз новиот eргономски, интуитивен и ултра-поврзан PEUGEOT i-Cockpit®. Станува збор за една од најважните карактеристи за брендот во однос на безбедноста и квалитетот во внатрешноста, тој е целосно редизајниран за да им понуди на возачот и на сите патници подобрена ергономија, дизајн и технологија. Опремен со нов компактен мултифункционален, ултра-маневрирачки управувач со функција за загревање i

Фунцијата за загревање: Достапно како стандард, опција или недостапно во зависност од веријата
, дигитален head-up дисплеј и централен екран на допир опремен со новиот иновативен инфозабавен систем PEUGEOT i-Connect®, за им овозможи на сите уникатно патувачко искуство во зависност на нивните интереси и желби.

1 / 5
ПОВРЗАНОСТ

Новиот 10” екран на допир со вискоа резолуција како права иновација во комуникациските врски во возилото е опремен со нова инфо-забавна технологија PEUGEOT i-Connect која овозможува вистинско персонализирано искуство благодарение на:

• Ергономски кориснички интерфејс како паметен телефон i

Можност да се движите по страницата со Вашите прсти, додатоци, кратенки

• multi-window дисплеј i
На утра-поврзаниот 10” централен екран истовремно можат да се прикажат 3 прозора (навигација, инфо-забава, податоци за возилото, информации за патувањето).

• управување со профили i
Секој може да го одбере својот профил и зачува својте омилени поставки за приказ, амбиентално осветлување и други поставки (најмогу до 8 профили)

• безжична функција MirrorScreen i
Функцијата MirrorScreen овозможува дуплирање на апликациите од паметниот телефон на централниот екран. Достапно како стандард од Allure нивото на опременост.

• два паметни телефона можат истовремено да бидат поврзани преку Bluetooth i
Повик, секој i-toggles® e кратенка за да пристапите до омилените активности на централниот екран (изберете дестинација, клима-уред, омилениот телефонски контакт, радио станица, омилените апликации). Достапно како стандард од ALLURE нивото на опременост.

• новите PEUGEOT i-toggles® со можност за програмирање на честите дејствија i
Со напредниот PEUGEOT i-Connect®, достапно како стандард од Allure нивот на опременост и како опција кај Active Pack нивото на опременост. Поврзаната навигација вклучува препознавање на природниот говор.


Патувајте спокојно со поврзаната навигација со препознавање на глас која вклучува автоматско ажурирање на мапите TomTom® i
TomTom услугите овозможуваат прикажување на сите фактори кои се важни при Вашето возење во реално време: сообраќај во реално време, бензински пумпи, паркиг места, временски услови, локални пребарувања и ризични области од страна на услугите на TomTom (во зависност од локалното законодавство). Претплатата на сите овие услуги доаѓаат со 3-годишна претплата што може да се продолжи или последователно да се обнови со доплата.
и информации за сообраќајот и опасните зони во реално време преку TomTom услугите i
На утра-поврзаниот 10” централен екран може истовремно можат да се прикажат 3 прозора (навигација, инфо-забава, податоци за возилото, информации за патувањто).

PEUGEOT i-COCKPIT®

СОВРШЕНО ПРИЛАГОДЛИВ

Бидете заведени од новиот PEUGEOT 308 SW и слободно изберете го типот на мотор кој најмногу Ви одговара:

• Со plug-in хибридот, можете да возите каде сакате, дури и во области со ограничен сообраќај.
• Од моторите со внатрешно согорување, можете да изберете помеѓу ефикасни и моќни Euro 6 бензин и дизел мотори опремени со функцијата Stop & Start.

Технологија

1 / 4
ЗАДОВОЛСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕ КАКО НИКОГАШ ДО СЕГА

Уживајте во стабилното држење на патот, лесното управување и задоволството при возење со новиот компактен караван PEUGEOT 308 SW. Препуштете се на полу-автономното возење благодарение на комбинацијата на адаптивен темпомат i

Стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата.
со функцијата Stop and Go i
Со ЕАТ8 автоматски менувач
и системот за активно задржување на лента i
Стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата.
.

За уште поголема безбедност и повисоко ниво на удобност, достапни се бројни системи од најнова генерација на Peugeot кои ќе Ви помогнат при возење и маневрирање кои се опремени со нови функции, како што се:

• Нова HD 180° за возење наназад i
Стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата.
.
• Систем за помош при паркирање 360° со четири камери i
Стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата.
.
• Следење на слепи точки со долг дострел i
Стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата.
.

Мотори

Моторот HIBRID 225 e-EAT8 комбинира:

• Мотор PureTech со 180 КС (132 kW) i

Од 26 g на СО2 на km - Проценетите вредности дадени само за информации и се во фазата на одобрување WLTP.

• 81 kW електричен мотор
• e-EAT8 8-степен електрифициран автоматски менувач.


Моторот HIBRID 180 e-EAT8 комбинира:
• Мотор PureTech со 150 КС (110 kW) i
Од 26 g на СО2 на km - Проценетите вредности дадени само за информации и се во фазата на одобрување WLTP.

• 81 kW електричен мотор
• e-EAT8 8-степен електрифициран автоматски менувач.

Електричната батерија со моќност од 12,4 kWh обезбедува опсег до 60 km во 100% електричен режим според процедурата за тестирање WLTP i
Од 26 g на СО2 на km - Проценетите вредности дадени само за информации и се во фазата на одобрување WLTP. Опсегот во електичен режим изнесува до 60 km во зависност од опциите вградени во возилото.
.

Димензии

1 / 3
ВНАТРЕШНИ ДИМЕНЗИИ КАЈ НОВИОТ PEUGEOT 308 SW

• Должина: 4636 mm
• Ширина (без надворешните ретровизори): 1852 mm
• Висина: 1442 mm