НОВИОТ PEUGEOT 408 PLUG-IN ХИБРИД

НОВИОТ PEUGEOT 408: НЕОЧЕКУВАН ОД СЕКОЈ АГОЛ

Нова инспиративна Fastback силуета. Елегантна. Најнова генерација на PEUGEOT-i-Cockpit®. Имате слобода да избирате помеѓу бензински мотор или plug-in хибрид i

Автономијата е предмет на WLTP сертификација
.ДИЗАЈН НА 408

Впечатливиот дизајн на новиот PEUGEOT 408 се карактеризира со неговиот динамичен и инспиративен Fastback став. Неговата модерна елеганција го издвојува од останатите на патот. Со зголеменото растојание од подлогата, но висината задржана, неговиот спортски дизајн и флуидните линии ги нагласуваат неговите аеродинамички квалитети.

1 / 5
ВПЕЧАТЛИВ ЗАДЕН ДЕЛ

Високотехнолошки и модерен светлосен потпис на задниот дел. Впечатливи Full LED i

Достапно како стандард или недостапно во зависност од верзијата
или 3D Full LED i
Достапно како стандард или недостапно во зависност од верзијата
светла во форма на три лавовски канџи. Вдлабнатината на задниот дел од покривот го насочува воздухот околу возилото, за уште по оптимална аеродинамика.


PEUGEOT i-Cockpit®

Најновата генерација на PEUGEOT i-Cockpit® со компактен управувач со интегрирани контроли, 3Di

Достапно како стандард или недостапно во зависност од верзијата
инструмент табла со 10" дигитален дисплеј и 10" HD централен екран на допир овозможува висококвалитетна ергономија и технологија. Позицијата на возачот кај новиот PEUGEOT 408 ја комбинира прегледноста на кросовер и удобноста на fastback. Патот никогаш повеќе нема да изгледа исто.

1 / 5
ВРВНА УДОБНОСТ

Напред и назад, уживајте во пристапноста кај новиот PEUGEOT 408 fastback. Обемниот простор во вториот ред овозможува оптимална удобност за патниците. На централната конзола можете да најдете бројни места за складирање каде може да ги сместите Вашите предмети и додатоци.


ТЕХНОЛОГИЈА КАЈ НОВИОТ 408

1 / 2
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ

Целиот пакет на системи за помош при возење Ви овозможуваат удобно и спокојно да патувате:

• Возете полу-автономно со новиот Drive Assist 2.0 пакет i

Достапност подоцна. Системот вклучува полу-автономно менување на лента и претходна препорака за брзина

• Night vision i
Достапност подоцна.

• Помош при паркирање со поглед од 3600
• Следење на слепи точки со долг дострел i
До 75 m. Достапно како стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата

• Автоматско сопирање при опасност i
Достапно како стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата


Моќта на изборот

1 / 2
ХИБРИД ИЛИ БЕНЗИН

• Кај plug-in хибридите, електричниот режим Ви дава собода да возите низ град и некои зони со ниски емисии.

• Со бензинските мотори, PureTech 130 КС EAT8 S&S мотор комбинира перформанси и ефикасност.


undefinedimage

PLUG-IN ХИБРИДНИ МОТОРИ

2 Plug-in хибридни мотори i

HYBRID 225 e-EAT8 погон на предни тркала и HYBRID 180 e-EAT8 погон на предни тркала – Потрошувачката на гориво и емисија на CO2 се предемет на WLTP сертификација
во кобинација со:

• 81 kW eлектричен мотор
• 8-степен електричен автоматски менувач е-ЕАТ8
• 180 КС (132 kW) PureTech мотор или 150 КС (110 kW) PureTech мотор

undefinedimage

ОПСЕГ И АВТОНОМИЈА

Опсегот во електричен режим е предмет на WLTP сертификација.

Време на целосно полнење i

Проценка


• 1 час и 55 минути користејќи ѕиден полнач (32 А со полнач од 3,7 kW)
• 3 часа и 50 минути користејќи засилен приклучок (14 А со полнач од 3,7 kW)
• 7 часа и 05 минути користејќи стандарден приклучок за домаќинство (8 А со полнач од 3,7 kW)

undefinedimage

БЕНЗИНСКИ МОТОР

Бензинскиот мотор PureTech со 130 КС (Потрошувачката на гориво и емисија на СО2 се предмет на WLTP сертификација) е комбиниран со 8-степен автоматски менувач, а може да се врши промена на брзина и преку палки поставени на компактниот управувач за максимална удобност на возачот.


PEUGEOT 408 PLUG-IN ХИБРИД

1 / 3
РЕГЕНЕРАТИВНО КОЧЕЊЕ

Функцијата за регенеративно кочење Brake i

Оваа функција му овозможува на возилото да забави без да ја притискате педалата за сопирање. Работи како моторно сопирање и ја полни батеријата.
кај новиот PEUGEOT 408 HYBRID овозможува делумно враќање на енергијата при сопирање и забавување i
Ова дејство му овозможува на возачот делумно да ја наполни високонапонската батерија и да се зголеми опсегот кај новиот PEUGEOT 408.
.


ДИМЕНЗИИ НА 408

1 / 3
НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ КАЈ НОВИОТ 408

Новиот 408 нуди обемен простор.

• Должина: 4687 mm
• Ширина (Без надворешни ретровизори): 1848 mm
• Висина: 1486 mm