Peugeot 508

Oкријте го PEUGEOT 508, возило со впечатлив изглед, создаден со бескомпромисен квалитет и високо квалитетна технолошка опрема за да доживеете неверојатно искуство при возењето.

Дизајн

Радикална лимузина

PEUGEOT 508 GT отвора нова ера на спортска елеганција. Со ниската каросерија, прецизно нацртаните линии, мускулеста компактна фигура и силно истакнат индивидуален стил, PEUGEOT 508 GT поседува спортски и иновативeн дух.

УЖИВАЈТЕ ВО СОВРШЕНСТВОТО

PEUGEOT 508 GT отвора нова ера на спортска елеганција. Со ниската каросерија, прецизно нацртаните линии, мускулеста компактна фигура и силно истакнат индивидуален стил, PEUGEOT 508 GT поседува спортски и иновативeн дух.

1 / 11
PEUGEOT 508 GT

РАДИКАЛНА ЛИМУЗИНА Со својата ниска каросерија,прецизно нацртаните линии, мускулеста компактна фигура и силно истакнат индивидуален стил PEUGEOT 508 GT поседува елегантен и иновативен дух. Ексклузивниот Puretech 225 S&S EAT8i мотор ги интензивира сетилата за време на возењето. Веднаш препознатлив по остриот преден дел кој го надополнува коцкестата хромираната решетка врамена со Full LED предни светла, PEUGEOT 508 GT претставува радикална модерна лимузина. Дизајнот е јасен,едноставен и совршено пропорционален ,со мускулесто истакната фигура со атлетски профил и со стеснување на средниот дел кој ги акцентира заоблените крила кои се забележуваат со секое движење.

i-Cockpit

ИСКУСТЕ ГО НЕСПОРЕДЛИВИОТ i-Cockpit®

Превземете ја контролата на PEUGEOT i-Cockpit® и доживејте ја најновата интерпретација на агилна и визионерска инструмент табла со компактен управувач, дигитален head-up дисплеј кој може да го контролирате и 10“ HDi екран на допир.Уживајте во удобните седишта со функција за масажаi и Hi-Fi FOCAL систем®i кој дава јасен и пријатен звук и со тоа се зголемува уживањето при возење.

1 / 5
НЕСПОРЕДЛИВ PEUGEOT i-COCKPIT®

ИСКУСЕТЕ ГО НЕСПОРЕДЛИВИОТ PEUGEOT i-COCKPIT®.
Превземате ја контролата на PEUGEOT i-Cockpit® и доживејте ја интерпретацијата на агилна и визионерска инструмент табла со компактен управувач, дигитални head-up дисплеј кој може да го контролирате и 10" HD екран на допир. За вистинско уникатно задоволство на допир контролирајте ги прилагодувањата на автомобилот со врвот на прстите, користејќи ги прекинувачите.

1 / 4
БЕСКОМПРОМИСНА ЕФИКАСНОСТ

PEUGEOT 508 опремен со најновата генерација на PureTech и BlueHDi мотори во согласност со Euro 6.2 стандардот. Достапни се два бензински 1,6l PureTech мотори и се нудат четири дизел мотори, во опсег 1.5l и 2.0l BlueHDi.

Безкомпромисна ефикасност

БЕЗКОМПРОМИСНА ЕФИКАСНОСТ

Не ги прифаќајте изборите, туку одберете нешто поинакво.
PEUGEOT 508 ги спојува моќта и умерената емисија на СО2, благодарение на ефикасните Euro 6.2 PureTech или BlueHDi мотори нивниот автоматски ЕАТ8, менувач со осум степени на пренос.

ВИДЕТЕ ГО НЕВИДЕНОТО

ВИДЕТЕ ГО НЕВИДЕНОТО

Прегледност во сите ситуации.

Благодарение на инфрацрвената камера која се наоѓа во предниот дел на возилото и “Night Vision“ технологијата можете и ноќе полесно да го откриете присуството на патници и животни на патот. PEUGEOT 508 е опремен со најнов пакет за безбедност и помош при возењеi, и со тоа ги надминува сите ваши очекувања околу високо технолошката опрема.

ВОЗЕТЕ ПО ВАШИОТ ПАТ

Дозволете за бидете заведени.

PEUGEOT 508 е прецизен за маневрирање, перфектен за управување и поседува извонредно држење на патот подобрено со електронска суспензија, 508 им овозможува на возачите поголема слобода на движење и ја враќа возбудата при патување.

ЗА ПРОФЕСИОНАЛЦИ

PEUGEOT 508 ќе ги задоволи потребите и на клиентите кои имаат посебни барања и професии доколку имаат потреба од вакво возило.