PEUGEOT 508 SW

PEUGEOT 508 SW: ВИСОКО-КВАЛИТЕТЕН КАРАВАН СО PLUG-IN ХИБРИДНИ МОТОРИ ИЛИ СО МОТОРИ НА ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ

Откријте го PEUGEOT 508 SW, врвен караван со впечатлив дизајн. Тој ја нуди удобноста на еден седан; просторноста на SW; спортскиот стил на купе; и бескомпромисни технолошки карактеристики со ефикасните ДИЗЕЛ, БЕНЗИН и PLUG-IN ХИБРИДНИ мотори.

ДИЗАЈН

РАДИКАЛЕН КАРАВАН

Со својот остар и моќен стил, своите елегантни линии и новата експресивна решетка со темен хром со сјајно црни i

Достапно кај GT и GT Premium
детали, врвниот PEUGEOT 508 SW може да се пофали со модерна елеганција која истовремено е пространа и атлетска. Во задниот дел, двојните хромирани издувни цевки i
Во согласност со верзијата и моторот
го потврдуваат неговиот спортски стил, а неговата сјајна црна лента го покажува 3D ефектот на Full LED i
Достапно како стандард или опција во согласност со верзијата
светлосниот потпис.

1 / 6
ПРЕДНИ СВЕТЛА

За уште подобра видливост дење и ноќе, Peugeot 508 SW ја користи најновата генерација на LED технологија. Тој е опремен со Full LED предни светла i

Достапно како стандард или опција во зависност од верзијата.
, со автоматско прилагодување на висината на светлото i
Функцијата автоматски ја прилагодува висината на светлото според товарот на возилото за да не ги попречува другите учесници во сообраќајот
, предни LED индикатори за правец и осветлување при свиоци.

PEUGEOT i-COCKPiT®

PEUGEOT i-COCKPiT®

Со својот компактен управувач, head-up дигитална инструмент табла и 10" HD капацитивен екран на допир i

Достапно како стандард или опција во согласност со верзијата
, PEUGEOT i-Cockpit® кај PEUGEOT 508 SW ветува неограничена ергономија и уживање во возењето.

Кај PLUG-IN HYBRID верзијата, инструмент таблата и екранот на допир на PEUGEOT i-Cockpit интегрираат универзум целосно посветен на plug-in хибридите, што овозможува прикажување на конкретни информации, особено протокот на енергија, режимот на возење i
Режими на возење: Electric, Hybrid, Comfort и Sport. Режимот Comfort е достапен само со активната суспензија (достапно како стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата)
, електричниот опсег, опсегот на погонот на гориво и мерачот на моќност i
Мерачот на моќност е индикатор за користење на енергија: Charge, Eco, Sport
.

1 / 5
PLUG-IN ХИБРИДЕН УНИВЕРЗУМ

Пограмирајте го полнењето на Вашата хибридна лимузина преку 10“ HD екран на допир (Стандард). Пристапете до функциите за поставки и информации за возење:

• Протокот на енергија илустрира како функционира хибридниот систем.
• Статистика за потрошувачка на електрична енергија и гориво.
• Локацијата на станиците за полнење и преостанат опсег во електричен режим (Преку навигација).
• Конфигурација за полнење на батеријата.
• Активирање на функцијата e-Save.


HI-FI FOCAL® АКУСТИЧЕН СИСТЕМ

PEUGEOT 508 SW може да се пофали со аудио системот Hi-Fi од FOCAL®, кои се познати француски експерти по нивната патентирана технологија и уникатниот акустичен потпис.
Системот располага со десет звучници опремени со FOCAL® технологија што овозможува извонредна стабилност на звукот независно од тоа што го слушате, како и чиста и деталена репродукција на звукот во внатрешноста.

Моќта на изборот

Зад управувачот на PEUGEOT 508 SW PLUG-IN HYBRID искусете глатко возење и совршено управување подобрено со активната суспензијаi (Активната суспензија овозможува возачот да избере помеѓу трите режими на возење: normal, comfort или sport. Достапно како стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата.). Одберете го моторот кој најмногу Ви одговара:

• Со plug-in хибридниот мотор добивате разновидност при возење. Во електричен режим имате пристап до ограничените зони и уживајте во задоволството од тивкото возење со мали вибрации.

• Со моторот со внатрешно согорување, изберете од ефикасните и со високи перформански бензин и дизел мотори кои се опремени со Stop&Start функција (Stop&Start: систем за автоматско запирање и рестартирање на моторот за да заштеди гориво и да го намали загадувањето).

Технологија


NIGHT VISION

Ноќе или во услови на недоволна видливост, инфрацрвената камера од системот ”Night Vision” i

Опција или недостапно во зависност од верзијата
детектира присуство на пешаци или животни пред возилото за оптимална безбедност при возење. Сликата е прикажана во Вашето видно поле на дигиталната инструмент табла придружена со предупредување.


ВОЗЕТЕ АВТОНОМНО

Со Drive Assist Plus Pack i

Стандард, опција или недостапно во извор од верзијата
, возете го Вашиот PEUGEOT 508 SW полу-автономно. Користејќи ги радарот интегриран во центарот на предниот браник и камерата лоцирана на врвот на ветробранското стакло, адаптивниот темпомат со функција Stop & Go Ви овозможува автоматски да ја прилагодите брзината на возилото до онаа на возилото пред Вас, одржувајќи постојано растојание. Поврзан е со системот за одржување на позицијата во лента, кој ја одржува позицијата на возилото во лентата, според изборот направен од возачот.


ОПТИМИЗИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА АВТОНОМИЈА

За да го зачувате траењето на батеријата на Вашиот PEUGEOT 508 SW PLUG-IN HYBRID и да го персонализирате возењето, изберете меѓу режимите на возење оној кој најмногу одговара на Вашето патување или желби, за да ги искористите предностите:

• Electric: 100% електричен режим, до 135 km/h (Секогаш кога ќе го стартувате Вашето возило, електричниот режим стандардно се активира.)
• Hybrid: наизменична електрична и топлинска циркулација, со цел да се оптимизира користењето на енергијата.
• Confort: ги комбинира хибридниот режим и удобноста на контролираната суспензијai (Само со контролирана суспензија (AMVAR) - Стандард, опција или недостапно, во зависност од верзијата.).
• Sport: ја мобилизира целата моќ на термичките и електричните мотори за да се добијат максимални динамични перформанси.

1 / 3
VISIO PARK

Оваа опција вклучува предна камера за поглед од 360о, нагласувајќи ги пречките додека се паркирате во паркинг просторот. Системот исто така вклучува и автоматска помош при паркирање (само управувачот) за косо и паралелно паркирање (Активна помош за косо и паралелно паркирање. Достапно како стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата.).

Технички информации

undefinedimage

PLUG-IN ХИБРИДНИ МОТОРИ

За производство на максимална комбинирана моќност од 225 КС, plug-in хибридната технологија кај PEUGEOT 508 SW PLUG-IN HYBRID комбинира:

• Бензински мотор PureTech со 180 КС
• Електричен мотор од 110 КС
• E-EAT8 8-степен електричен автоматски менувач

WLTP вредности (Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 се во согласност со процедурата за тестирање WLTP врз основа на која се одобруваат нови возила од 1 септември 2018 година. Важно: вистинскиот опсег може да варира во голема мера во зависност од условите на користење на возилото (стил на возење, брзина, вкупна тежина итн.), употреба на одредена опрема (клима, греење, итн.), тип на пневматици, условите на патиштата, временските услови итн.)

undefinedimage

ОПСЕГ И ВРЕМЕ НА ПОЛНЕЊЕ

Опсегот на литиум-јонската батерија кај новиот PEUGEOT 508 SW PLUG-IN HYBRID Ви овозможува да патувате до 52 km во електричен режим според стандардот WLTP (Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 се во согласност со процедурата за тестирање WLTP врз основа на која се одобруваат нови возила од 1 септември 2018 година. Условите за тестирање се пореални, потрошувачката на гориво и емисијата на CO₂ измерени за време на процедурата WLTP во многу случаи се повисоки од мерењата со помош на процедурата NEDC. Потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 може да се разликуваат во зависност од реалните услови на користење и различни фактори, како што се: специфична опрема, опции и тип на пневматици. Консултирајте се со Вашиот дилер за повеќе информации. За повеќе информации, консултирајте се со веб-страната на PEUGEOT за Вашата земја.).

Користејќи го стандардниот кабел испорачан со возилото, може да се изврши целосно полнење до 7 часа со стандарден приклучок. Можете исто така да го изберете ѕиден полнач инсталиран директно во Вашиот дом за да го завршите полнењето за само 1 час и 45 минути.

undefinedimage

МОТОРИ СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ

PEUGEOT 508 SW може да биде опремен со PureTech бензински или BlueHDi дизел мотори, сите се во согласност со стандардот €6. Тие обезбедуваат заштеда на гориво, задоволство при возењето и врвни перформанси.

Достапни се 2 понуди:

• 1,2L PureTech 130 КС S&S EAT8 ((WLTP вредности: Потрошувачка на гориво од 6,0 до 6,4 во комбиниран циклус (l/100 km) – емисија на CO2 (комбиниран) WLTP: од 134 до 145 (g/km). Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 се во согласност со процедурата за тестирање WLTP врз основа на која се одобруваат нови возила од 1 септември 2018 година. Условите за тестирање се пореални, потрошувачката на гориво и емисијата на CO₂ измерени за време на процедурата WLTP во многу случаи се повисоки од мерењата со помош на процедурата NEDC. Потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 може да се разликуваат во зависност од реалните услови на користење и различни фактори, како што се: специфична опрема, опции и тип на пневматици. Консултирајте се со Вашиот дилер за повеќе информации. За повеќе информации, консултирајте се со веб-страната на PEUGEOT за Вашата земја.)
• 1,5L BlueHDi 130 КС S&S EAT8 (WLTP вредности: Потрошувачка на гориво од 4,7 до 5,1 во комбиниран циклус (l/100 km) – емисија на CО2 (комбиниран) WLTP: од 123 до 133 (g/km). Прикажаните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 се во согласност со процедурата за тестирање WLTP врз основа на која се одобруваат нови возила од 1 септември 2018 година. Условите за тестирање се пореални, потрошувачката на гориво и емисијата на CO₂ измерени за време на процедурата WLTP во многу случаи се повисоки од мерењата со помош на процедурата NEDC. Потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 може да се разликуваат во зависност од реалните услови на користење и различни фактори, како што се: специфична опрема, опции и тип на пневматици. Консултирајте се со Вашиот дилер за повеќе информации. За повеќе информации, консултирајте се со веб-страната на PEUGEOT за Вашата земја.)

1 / 3
НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИ НА PEUGEOT 508 SW

Должина: 4,778 mm
Ширина (без надворешни ретровизори): 1859 mm
Висина: 1420 mm