PEUGEOT e-BOXER

PEUGEOT E-BOXER И BOXER: ФУРГОН ЗА СЕКОЈ ПРОФЕСИОНАЛЕЦ

Комерцијалното возило PEUGEOT Boxer има бројни функции дизајнирани за поддршка на Вашиот бизнис и да ги задоволат сите Ваши потреби. И на крај, ова комерцијално возило Ви дава можност да изберете дизел или електричен мотор.

ПРЕДНОСТИ НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ МОТОР

1 / 3
НОВО ИСКУСТВО ПРИ ВОЗЕЊЕ

Опсег до 224 km i

Проценетите вредности дадени само како информација и се предмет на очекувана потврда од WLTP. За верзиите L2S, L3 и L4 опремени со батерија од 70 kWh. До 200 km WLTP за верзиите L1 и L2 опремени со батерија од 37 kWh.
(WLTP)

100% електричниот погон нуди нови сензации без да се загрозат перформансите:

• Идентичeн корисeн волумен како кај верзиите со мотор со внатрешно согорување
• Носивост до 1200 kg кај Panel Vans
• Моментално забрзување благодарение на веднаш достапниот максимален вртежен момент
• Тивок мотор
• Удобност при возење со намалени вибрации

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ PEUGEOT BOXER КОЈ ОДГОВАРА НА ВАШИТЕ ПОТРЕБИ

Секоја професија има свои посебни барања. Со цел да ги задоволи специфичните потреби на своите клиенти - професионалци, трговци поединци или менаџери на возен парк - PEUGEOT Boxer е достапен во повеќе верзии прилагодени на Вашите потреби.

1 / 3
СЕКОГАШ НА ПАТ

Поминувате многу километри при извршување на секојдневните обврски, потребно Ви е:

• Пакет удобни седишта со потпирач за раце, поддршка во лубалниот дел и место за одлагање под седиштата.
• Интегриран сателитски навигациски систем
• USB приклучок за полнење на Вашиот телефон
• Drive Assist Pack: препознавање за знаци за ограничување на брзина и препораки, паметни предни светла, Active Safety Brake, предупредување за судир и предупредување за ненамерно напуштање на лента
• Бројни оции за складирање

Препорачана верзија: ASPHALT

ЦЕЛОСНАТА ГАМА

НОВИ ОПЦИИ ЗА ПРИЛАГОДУВАЊЕ

Секој бизнис сектор има свои посебни потреби. За да се задоволат специфичните потреби на клиентите – од трговци поединци до менаџери на возниот парк – PEUGEOT Boxer доаѓа во неколку верзии прилагодени на Вашите барања.

1 / 3
PEUGEOT BOXER ASPHALT

ASPHALT верзијата е дизајнирана за професионалци кои поминуваат многу часови во своето возило и бараат пред се удобност и безбедност. Оваа верзија нуди како стандардард:

• Систем за предупредување за ненамерно напуштање на лента
• Distance Alert
• Active Safety Brake
• Препознавање знаци за ограничување на брзина и ограничувач на брзина
• Автоматско префрлување од долгото светло на каратко светло и обратно
• Интегрирана сателитска навигација
• Клима уред
• USB приклучок за полнење
• Задни сензори за паркирање
• Потпирач за раце на возачкото седиште

Оваа верзија е достапна во L2, L3 и L4 должините.

ДИЗАЈН
ЕЛЕКТРИЧЕН КАРАКТЕР

Новиот PEUGEOT e-Boxer може да патува и да пристапува во области со ограничен сообраќај благодарение на неговиот електричен мотор. PEUGEOT e-Boxer е достапен и како единечна кабина, двојна кабина и кабина со платформа за да можете да го модигфицирате комерцијалното возило за да ги задоволи сите Ваши професионални потреби.

undefinedimage

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Новиот PEUGEOT e-Boxer го задржува моќниот, робустниот стил на верзијата со мотор со внатрешно согорување, комплетриран со монограмот e-Boxer озачувајќи дека припаѓа во електричната гама на PEUGEOT комерцијални возила.

undefinedimage

УНИКАТНИ СИМБОЛИ

“е” од монограмот e-Boxer се наоѓа на двете прeдни крила за да го нагласи електричниот погон кај новиот PEUGEOT e-Boxer.

undefinedimage

ВНАТРЕШНОСТ БЕЗКОМПРОМИС

Новиот PEUGEOT e-Boxer е достапен во 3 форми на каросеријата за корисен волумен кој е од 11.5 до 15 m3. Батеријата е поставена така што нема влијание врз просторот за товарање.

ВОЗЕТЕ ВО УДОБНОСТ

Во новиот PEUGEOT e-Boxer, контролната табла е елегантна и функционална благодарение на бројните прегради за складирање.

Со новата навигација и неговиот 5" екран на допирi (Достапно како опција или не е достапно во зависност од верзијата и локацијата.), ќе уживате:

• можност за поврзување до 2 телефони истовремено преку Bluetooth®.
• да може да ги внесе димензиите на возилото за да избегне патишта со ограничувања на големината. Совршен за големи комерцијални возила или камери!

1 / 2
РЕЖИМИ НА ВОЗЕЊЕ

Независно од капацитетот на батеријата, новиот PEUGEOT e-Boxer е опремен со електричен мотор од 90 kW i

Еквивалентно на 120 КС
обезбедувајќи моментален вртежен момент од 260 Nm во комбинација со автоматски менувач.

Наместо мануелните контроли на мануелниот менувач се користат три копчина за да го изберете режимот на возење на возилото.

• D за Drive
• N за Neutral
• R за Reverse

ПОГОЛЕМА МОДУЛАРНОСТ ЗА ПОГОЛЕМА ПРОДУКТИВНОСТ

Комерцијалните возила PEUGEOT Boxer и e-Boxer нудат широк палета на опции за конфигурација за да ги задоволат потребите на сите професионалци.

ТОВАРАЊЕ

Широкиот отвор за товарање на PEUGEOT Boxer, со агли на отворање од 96° до 270° (Опција), го олеснува товарењето и растоварувањето.

Задните врати со две крила се високи до 2,03 m и нудат корисна ширина помеѓу лаковите на тркалата од 1.42 mm, најдобра во својата категорија.

За Ви го олесни животот, прагот за товарење е еден од најниските на пазарот, помеѓу 493 и 602 mm. Може да варира во зависност од опционалната пневматска суспензијаi (+ или - 7 cm).

1 / 3
МАКСИМАЛНА ДОЗВОЛЕНА ТЕЖИНА

PEUGEOT Boxer постои во неколку верзии, според максималната дозволена тежина:

• 3,000kg
• 3,300kg
• 3,500kg
• 4,000kg

БЕЗБЕДНОСТ И СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ПРИ ВОЗЕЊЕ

1 / 7
СЛЕДЕЊЕ НА СЛЕПИ ТОЧКИ

Системот за следење на слепи точки i

Достапно како стандард, опција или недостапно во зависност од верзијата и локацијата.
го предупредува возачот за присуство на други возила во слепите точки на PEUGEOT Boxer доколку постои опасност за удар. Предупредувањето е веднаш штом се детектира возило (автомобил, товарно возило, велосипед) и е со индикаторско светло на ретровизорот на страната која има возило.

АВТОМИЈА И ПОЛНЕЊЕ

АВТОМИЈА И ПОЛНЕЊЕ

Батериите од 37 kWh или 70 kWh на новиот PEUGEOT e-Boxer (Во зависност од верзијата) Ви овозможуваат да патувате до 200 или 340 km (Проценетите вредности кои се дадени само како информација и се предмет на очекување потврда од WLTP) соодветно според протоколот за одобрување WLTP (Светска хармонизирана процедура за тестирање на лесни возила). WLTP (Посочените вредности на опсегот и потрошувачката на енергија се точни во согласност со WLTP, кој се користи како стандард за нови возила од 1 септември 2018 година. Овие вредности може да варираат во зависност од вистинската употреба и различни фактори кои вклучуваат: брзина, поставките за греење, однесувањето на возењето и надворешната температура. Времето потребно за полнење зависи претежно од моќноста на полначот инсталиран во возилото, кабелот за полнење и видот и моќноста на терминалот за полнење што се користи. За повеќе информации контактирајте го Вашиот дилер или посетете ја нашата страна за Вашата земја.) е процедура која на корисниците им дава попрецизен и пореален приказ на вредностите на опсегот врз основа на реалната употреба на возилото.

ЕДНОСТАВНИ И БРЗИ РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ

Достапни се голем број решенија за полнење кои ќе Ви помогнат да го искористите максимумот од опсегот на PEUGEOT e-Boxer до 340 km (WLTP) i

За верзиите L2S, L3 и L4 опремени со батерија од 70 kWh. До 200 km WLTP за верзиите L1 и L2 опремени со батерија од 37 kWh. Проценетите вредности дадени само како информација и се предмет на очекување потврда од WLTP.
. Стандардно, новиот PEUGEOT e-Boxer е опремен со двоен вграден полнач од 7 kW и 22 kW, а исто така овозможува полнење со помош на брз полнач, со што е задоволуваат сите барања на клиентите и решенија за полнење.

ПОЛНЕЊЕ ДОМА ИЛИ НА РАБОТА

Брзо наполнете го Вашиот PEUGEOT e-Boxer со испорачаниот кабел благодарение на ѕидниот полнач.

Може да се изврши целосно полнење:

- Со ѕиден полнач од 7,4 kW: за 6 часа за батеријата од 37 kWh и за 12 часа за батеријата од 70 kWh.
- Со ѕиден полнач од 22 kW: за 5 часа за батеријата од 37 kWh и за 9 часа за батеријата од 70 kWh.

ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ

Употребата на терминали за брзо полнење Ви овозможува да достигнете 80% од полнењето за 1 час. Пристапете до огромна мрежа од преку 185.000 јавни станици за полнење низ Европа. Благодарение на понудата Charge My Car со Free2Move и картичката за полнење, можете да пристапите до мрежа од над 150.000 терминали низ Европа.

undefinedimage
БРЗИНА

При константна брзина од 130 km/h, опсегот на целосно електрично возило е преполовен во споредба со WLTP.

undefinedimage
ТЕМПЕРАТУРА

Опсегот може да варира до 35% помеѓу пролет и зима

undefinedimage
СТИЛ НА ВОЗЕЊЕ

Еко-возењето е значително подобрено кај електричните возила: забрзувањето со беспрекирна динамика и користењето на регенеративно сопирање може да заштедат до 15% од Вашиот опсег.

undefinedimage
ОПТОВАРЕНОСТ

Тежина на транспортниот товар влијае на опсегот на Вашето комерцијално возило, како кај возило со мотор на внатрешно согорвање бензин/дизел. За повикување, опсегот на WLTP се пресметува со околу половина носивост.

ДЕЛОВНИ УСЛУГИ СПЕСИФИЧНИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА

Благодарение на услугите што ги нудат MyPEUGEOT и Free2Move, можете да уживате во поголема независност од кога било кога станува збор за управување со Вашето електрично возило.

MYPEUGEOT®: УПРАВУВАЊЕ ОД ДАЛЕЧИНА

Од вашиот паметен телефон, можете да контролирате и закажувате голем број функции, како што се полнење на батеријата и претходно програмирање на греењето во внатрешноста.

Бесплатна услуга достапна само со RCC + BTA или NAC + BTA - без BTA опцијата за одложено полнење е достапна преку копчето за полнење во капакот за полнење

Кога размислуваме за електричен автомобил, знаеме дека клиентите можат да бидат загрижени за тие повремени подолги патувања. Со Mobility Pass, ве покриваме - со додаток за алтернативно изнајмување возила, вграден во договорот за финансирање на вашиот електричен автомобил.

ВКУПНИ ТРОШОЦИ ЗА СОПСТВЕНОСТ

Палетата на PEUGEOT BOXER е редизајнирана за да ги задоволи потребите на професионалците, особено во смисла на оптимизирање на вкупните трошоци за сопственост. PEUGEOT ги мобилизираше своите експерти за да го максимизира дизајнот, квалитетот на завршната обработка и издржливоста на PEUGEOT Boxer, со цел да ја максимизира неговата препродажна вредност.

Слично на тоа, опремата, материјалите и погонските агрегати се избрани со големо внимание за да се минимизираат трошоците за рутинско одржување и потрошувачка.