PEUGEOT e-Expert

PEUGEOT e-EXPERT и EXPERT: КОМПАКТНО КОМЕРЦИЈАЛНО ВОЗИЛО

Комерцијалното возило PEUGEOT Expert има бројни предности за поддршка на Вашиот бизнис и задоволување на сите Ваши барања.

Откријте ја моќта на изборoт на PEUGEOT, ова комерцијално возило Ви дава слобода да избирате помеѓу дизел или електричен мотор со опсег на возење до 330 km i

Oфицијални податоци за потрошувачка на гориво (l/100 km) и емисија на СО2 (g/km) за EXPERT се: комбинирана потрошувачка 35.3 (8.0) – 45.7 (6.2) и СО2 210-0 g/km. Од 1 септември 2018 година, новите возила се тестираат врз основа на Светската хармонизирана процедура за тестирање на лесни возила (WLTP), која е реална тест процедура за мерење на потрошувачката на гориво, емисија на CO2 и опсегот на возилата. Оваа процедура WLTP е направена во пореални услови за тестирање и целосно го заменува протоколот NEDC. Вредностите може да варираат во зависност од специфичната опрема, опциите и видот на пневматиците. За повеќе информации контактирајте го Вашиот дилер.
.

ИЗБЕРЕТЕ СПОРЕД ВАШИТЕ ПОТРЕБИ

Без разлика дали сте сопственици на бизнис или менаџери на возен парк, сите професии имаат свој сет на барања. Со цел да ги задоволи Вашите специфични потреби и употреби, PEUGEOT Partner е достапен во неколку верзии: S Premium, Grip Premium, Professional Premium и Asphalt Premium.

1 / 3
ЗА ОНИЕ КОИ ПОМИНУВААТ ПОВЕЌЕ ВРЕМЕ ВО ПАТНИЧКАТА КАБИНА

Asphalt Premium i

Достапно во стандардна, долга и фургон должина
верзијата е достапна за професионалци кои поминуваат многу време во нивното возило и браат удобност и безбедност.

Asphalt Expert е опремен како стандард со:

• Светла за магла и автоматско прилагодување на поредните светла
• Поврзана 3D навигација
• Бројни системи за помош при возење како што се системот за предупредување при ненамерно напуштање на лента, препознавање на сообраќајни знаци за ограничување на брзина и препораки и следење на слепи точки.

ДИМЕНЗИИ

1 / 3
НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ

• Должина: Компактна 4,6 m, Стандардна 4,95 m и Долга 5,30 m
• Ширина: 2,20 со ретровизори
• Висина: -1000 kg фургон: Компактна 1,910 mm, Стандардна 1,899 mm
• Висина: -1400 kg фургон: Компактна 1,950 mm, Стандардна/Долга 1,940 mm
• Висина: - Верзија со два реда седишта: Стандардна 1,935 mm, Долга 1,940 mm

МОЌТА НА ИЗБОРОТ

1 / 3
ДВОЈНА ПОНУДА НА БАТРИИ СО ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ

PEUGEOT e-Expert може да биде опремен со високонапонска батерија со капацитет од 50 kWh со опсег до 230 km според процедурата за тестирање WLTP i

Батерија од 50 kWh: достапна за компактната, стандардната и долгата верзија. Наведените вредности на опсегот и потрошувачката на енергија се во согласност со процедурата за тестирање WLTP, која мора да ја направат сите нови возила од 1 септември 2018 година за да бидат одобрени. Може да варира во зависност од реалните услови на возење во употреба и различни фактори како што се: брзина, топлинска удобност во возилото, стил на возење и надворешна температура. Времето на полнење зависи особено од моќноста на полначот инсталиран во возилото, од кабелот за полнење, како и од видот и капацитетот на станицата за полнење што се користи.
или со капацитет од 75 kWh со опсег до 330 km според процедурата за тестирање WLTP i
Батерија од 75 kWh: достапна за стандардната и долгата верзии. Наведените вредности на опсегот и потрошувачката на енергија се во согласност со процедурата за тестирање WLTP, која мора да ја направат сите нови возила од 1 септември 2018 година за да бидат одобрени. Може да варира во зависност од реалните услови на возење во употреба и различни фактори како што се: брзина, топлинска удобност во возилото, стил на возење и надворешна температура. Времето на полнење зависи особено од моќноста на полначот инсталиран во возилото, од кабелот за полнење, како и од видот и капацитетот на станицата за полнење што се користи
Батеријата е совршено поставена за да не влијае на просторноста на патничкиот простор и волуменот на багажникот.

Гаранцијата на батеријата важи 8 години или 160.000 km за 70% од капацитетот за полнење.

МОТОРИ
undefinedimage

100% ЕЛЕКТРИЧЕН МОТОР

Новиот PEUGEOT e-Expert е опремен со електричен мотор со моќност од 100 kW (136 КС), благодарение на тоа тој е сестран во градот, а исклучително издржлив и безбеден на патишта надвор од градот. Моторот обезбедува моментално забрзување благодарение на веднаш достапните 260 Nm вртежен момент. Уживајте во флексибилно, динамично и тивко (Сепак, внимавајте да не ја изгубите контролата над возилото и внимавајте на присутните во непосредна близина кои не се навикнати на целосно нечујни возила) возење зад управувачот на PEUGEOT e-Expert.

undefinedimage

ОПСЕГ И ПОЛНЕЊЕ

Со батеријата кај PEUGEOT e-Expert Ви овозможува да поминете до 330 km според WLTP. Полнете го Вашиот PEUGEOT e-Expert преку ѕидниот полнач.

PEUGEOT e-Expert може целосно да се наполни на ѕидниот полнач од 7.4 kW за:

• 7.5 часа на батеријата од 50 kWh
• 11.5 часа на батеријата од 75 kWh

Со три фазен ѕиден (Овој вид на полнач можеби нема да одговара за Вашето место. Ве молиме пред да се постави проверете со тој што ќе го поставува полначот дали ќе одговара.) од 11 kW:

• 4 часа и 45 мин. на батеријата од 50 kWh
• 7 часа на батеријата од 75 kWh

На стандарден приклучок за домаќинство (Потребно ќе Ве е дополнителен кабел доколку сакате да полните на стандарден приклучок за домаќинство):

• 28 часа за цело полнење на батеријата од 50 kWh
• 42 часа на батеријата од 75 kWh

undefinedimage

МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ

PEUGEOT Expert е опремен со мотори BlueHDi i

Oфицијални податоци за потрошувачка на гориво (l/100 km) и емисија на СО2 (g/km) за EXPERT се: комбинирана потрошувачка 35.3 (8.0) – 45.7 (6.2) и СО2 210-0 g/km. Од 1 септември 2018 година, новите возила се тестираат врз основа на Светската хармонизирана тест процедура за лесни возила (WLTP), која е реална тест процедура за мерење на потрошувачката на гориво, емисија на CO2 и опсегот на возилата. Оваа процедура WLTP е направена во пореални услови за тестирање и целосно го заменува протоколот NEDC. Вредностите може да варираат во зависност од специфичната опрема, опциите и видот на пневматиците. За повеќе информации контактирајте го Вашиот дилер.
, кои гарантираат оптимизација на емисијата на CO2 и потрошувачката на гориво. PEUGEOT Expert има придобивки од конкурентните оперативни трошоци благодарение на оптимизираната потрошувачка на гориво и периодот на одржување од 40.000 km, или 2 години.

ТЕХНОЛОГИЈА


СИСТЕМ ЗА ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ЗНАЦИ ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА БРЗИНАТА И ПРЕПОРАКИ

Мултифункционалната камера (Достапно како опција) препознава знаци за ограничување на брзината и Ве информира за ограничувањето на инструмент таблата и/или на head-up дисплејот. Прочитаната ограничена брзина исто така се предлага како референца за прилагодување на ограничувачот на брзина и темпоматот доколку се активни.


АCTIVE SAFETY BRAKE

Active Safety Brake (Достапно како стандард или опција во зависност од верзијата) е систем за автоматско сопирање при опасни ситуации. Камерата и радарот ќе детектираат фиксни или пречки кои се движат. Доколку возачот не сопре на време или недоволно закочи системот автоматски ги притиска сопирачките наместо возачот. На овој начин системот овозможува избегнување на судар доколку возите помалку од 30 km/h или да се намалат последиците од ударот при поголеми брзини.

1 / 3
ДВОЈНА ПОНУДА НА БАТРИИ СО ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ

PEUGEOT e-Expert може да биде опремен со високонапонска батерија со капацитет од 50 kWh со опсег до 230 km според процедурата за тестирање WLTP i

Батерија од 50 kWh: достапна за компактната, стандардната и долгата верзија. Наведените вредности на опсегот и потрошувачката на енергија се во согласност со процедурата за тестирање WLTP, која мора да ја направат сите нови возила од 1 септември 2018 година за да бидат одобрени. Може да варира во зависност од реалните услови на возење во употреба и различни фактори како што се: брзина, топлинска удобност во возилото, стил на возење и надворешна температура. Времето на полнење зависи особено од моќноста на полначот инсталиран во возилото, од кабелот за полнење, како и од видот и капацитетот на станицата за полнење што се користи.
или со капацитет од 75 kWh со опсег до 330 km според процедурата за тестирање WLTP i
Батерија од 75 kWh: достапна за стандардната и долгата верзии. Наведените вредности на опсегот и потрошувачката на енергија се во согласност со процедурата за тестирање WLTP, која мора да ја направат сите нови возила од 1 септември 2018 година за да бидат одобрени. Може да варира во зависност од реалните услови на возење во употреба и различни фактори како што се: брзина, топлинска удобност во возилото, стил на возење и надворешна температура. Времето на полнење зависи особено од моќноста на полначот инсталиран во возилото, од кабелот за полнење, како и од видот и капацитетот на станицата за полнење што се користи
Батеријата е совршено поставена за да не влијае на просторноста на патничкиот простор и волуменот на багажникот.

Гаранцијата на батеријата важи 8 години или 160.000 km за 70% од капацитетот за полнење.

ДИЗАЈН

1 / 3
УНИКАТНИ ЗНАЦИ

Со моќниот дизајн PEUGEOT Expert ја истакнува робусноста и елеганцијата.

• Пропорциите се хармонични помеѓу предниот дел, позицијата за возење и просторот за товарање.
• Елегантните линии ја нагласуваат флуидноста и модерноста на неговата силуета

ВНАТРЕШНА УДОБНОСТ

1 / 6
УДОБНОСТ ПРИ ВОЗЕЊЕ

Во внатешноста, PEUGEOT Expert нуди удобност при возење. Високата позиција на седење Ви овозможува подобра прегледност. Покрај функционалноста и ергономијата на седан, внатрешноста нуди и бројни прегради за складирање.