НОВИОТ PEUGEOT е-RIFTER, 100% ЕЛЕКТРИЧЕН

PEUGEOT е-RIFTER: ВОЗИЛО КОЕ МОЖЕ ДА ИМА ДО 7 СЕДИШТА

Новиот PEUGEOT Rifter има робустен и впечатлив дизајн. Неговата современа внатрешност, техолошка опременост и модуларност се повик да доживеете извонредно искуство. Откријте го 100% електричен семеен автомобил, кој Ви овозможува електричен опсег до 280 km i

Прикажаните вредности за опсегот и потрошувачка на електрична енергија се во согласност со постапката за тестирање WLTP, врз основа на која се одобруваат нови возила од 1 септември 2018 година. Тие може да варираат во зависност од реалните услови на употреба и различни фактори како што се: брзина, термичка удобност во возилото, стил на возење и надворешна температура. Времето на полнење особено зависи од моќноста на полначот на возилото, кабелот за полнење, како и видот и моќноста на станицата за полнење што се користи. Не заборавајте да го контактирате Вашиот дилер за повеќе информации
.

Дизајн

УНИКАТЕН ДИЗАЈН

Без никаков компромис во дизајнот. Новиот PEUGEOT е-Rifter ја претставува елеганцијата, робусноста и е симбол на функционалност. Со пократкиот и повисоко поставен капак на мотор, како и зголемениот клиеренс го превзема моќниот карактер од возилата кои се спреми да се соочат со секаков терен.

1 / 3
ДИЗАЈН БЕЗ КОМПРОМИС

Неговите предни светла со LED DRL светлосен потпис и вертикалната решетка ги истакнуваат избалансираните, компактни и динамични линии.


ПРИЛАГОДЛИВИ СЕДИШТА И БАГАЖЕН ПРОСТОР

Достапен е со 5 или 7 седишта и во две должини, новиот PEUGEOT e-RIFTER е исклучително прилагодлив. Совозачко седиште и задно седиште достапни како 2 / 3-1 / 3 или 3 индивидуални седишта i

Достапно како стандард или опција во зависност од верзијата
кои може да се склопат до подот. Третиот ред во верзијата со 7 седишта има 2 индивидуални седишта кои може да ги извадите - Вие одлучувате за неговата конфигурација.

Неговиот багажен простор нуди импресивен капацитет од 775 до 3.500 литри кај стандард верзијата, а кај долгата верзија до 4.000 литри. Отварањето на задниот прозор, нискиот праг во багажникот и рамниот под i
Mоже да се превезуваат долги предмети до 2,7 m во стандард верзијата или 3,05 m во долгата верзија
го прават товарењето и растоварањето лесно.

PEUGEOT i-COCKPIT®


PEUGEOT i-COCKPIT® ВО КОМПЛЕТНА е-ВОЛУЦИЈА

Со PEUGEOT i-Cockpit®, откријте поагилно и поинстинктивно искуство во возењето благодарение на компактниот управувач, дигиталната инструмент табла и големиот 8” екран на допир.

PEUGEOT i-Cockpit® кај новиот e-RIFTER технолошки подобрен со тоа што возачот може да бира помеѓу две нови инструмент табли, со цел да ги има сите информации потребни за правилно управување со 100% електричното возило.

Стандардната дигитална инструмент табла е погодна за управување со електричното возило и е опремена со мерач на моќност i

За да се прикаже нивото на потрошувачката (ЕСО – оптимизација на енергијта или POWER – максимална моќност) или враќање на енергијата (CHARGE)
, мерач на потрошувачка од дополнителните потрошувачи за греење и климатизација, мерач на нивото на полнење на батеријата и матричен екран во боја i
За прикажува на протокот на енергија, полнењето (во тек или одложеното), информации од патниот компјутер и опсегот
.

1 / 5
100% ДИГИТАЛНА ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА

е-Rifter e опремен со 100% дигитална инструмент табла која се наоѓа по прв пат во сегментот на комерцијани возила. На инструмент таблата е вграден 10” екран на допир со висока резолуција.

Екранот за прикажување на информации ги доби најновите графички ажурирања на брендот PEUGEOT и има голем број на поставки и можности за прилагодување по Ваша желба.

Инструмент таблата има неколку различни режими на прикажување, до кои возачот може да пристапи со тркалезното копче до управувачот и му овозможува да го прилагоди PEUGEOT i-COCKPIT® по своја желба. На пример, може да се фокусира на навигацијата, управувањето со протокот на енергија или системите за помош при возење.

Технологија

1 / 6
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ПРИ МАНЕВРИРАЊЕ

Со бројните системи за помош при маневрирање кај PEUGEOT е-ROFTER уживајте во поголемата слобода и задоволството при возење:

• Visopark1 камера за возење наназад
• Park Assist
• Следење на слепи точки i

Достапно како опција


Спремете се секоја ситуација.

Технички информации

undefinedimage

PLUG-IN HYBRID МОТОРИ

Лесен за управување по градските улици, а безбеден и моќен по патиштата надвор од градот. Новиот PEUGEOT е- RIFTER е опремен со мотор од 100kW (136 КС) кој обезбедува моќно забрзување благодарение на моменталниот вртежен момент од 260Nm.

undefinedimage

AВТОНОМИЈА И ПОЛНЕЊЕ

Голем број решенија за полнење се достапни за да Ви помогнат да го искористите максималниот опсег на новиот PEUGEOT e-Rifter од 280 km(WLTP i

Прикажаните вредности за опсегот и потрошувачка на електрична енергија се во согласност со постапката за тестирање WLTP, врз основа на која се одобруваат нови возила од 1 септември 2018 година. Тие може да варираат во зависност од реалните услови на употреба и различни фактори како што се: брзина, термичка удобност во возилото, стил на возење и надворешна температура. Времето на полнење особено зависи од моќноста на полначот на возилото, кабелот за полнење, како и видот и моќноста на станицата за полнење што се користи. Не заборавајте да го контактирате Вашиот дилер за повеќе информации
) На располагање се два вида полначи

i
еднофазен полнач од 7,4 kW како стандард и трифазен полнач од 11 kW како опција
за во автомобил, за сите потреби на клиентите и решенијата за полнење

Димензии

1 / 3
НАДВОРЕШНИ ДОМЕНЗИИ

• Должина: 4403 mm (Стандард) – 4753 (Долга)
• Ширина: 2107 mm
• Висина: 1878 mm (Стандард) – 1882 mm (Долга)